Stadion v Karviné má osvětlení, je ale nutné je vyzkoušet

stadion.JPG Špičkové osvětlení získala Karviná pro svůj rekonstruovaný fotbalový stadión. Firma během pondělka dokončila instalaci stojanů, od úterka do čtvrtka poběží směrování svítidel. Od pátku 14. do pondělka 17. října bude nezbytné osvětlení důkladně prověřit a bude zapnuto vždy od půl osmé ranní až do osmé hodiny večerní.

Světlo může majitele okolních domků obtěžovat – město se tímto omlouvá za dočasný nekomfort. V sobotu 15. října hrají na ploše domácí fotbalisté zápas s Příbramí (už od 15:00), testování osvětlení bude ale probíhat i během soboty, může být delší.

V pondělí 17. října bude provedena zkouška, pokud dopadne dobře, denní svícení skončí, pokud ne, je třeba počítat ještě v úterý a ve středu (18. a 19. října) se stejným režimem jako u prvního testování – tedy nepřetržitým svícením od 7:30 do 20:00 hodin.